+47 913 64 599 paal@hpcomposites.no
Velg en side

Umoe Mandal er iferd med å ferdigstille Sjøforsvarets MTB Prosjekt, den nye SKJOLD Klassen.

Umoe Mandal ble stiftet i 1989 under navnet Kværner Mandal AS. Bedriften hadde da fått oppdraget med å bygge nye minesveipere for Sjøforsvaret. I årene som fulgte skapte bedriften ett betydelig miljø for forskning og utvikling innenfor bruk av kompositt-materiale i de maritime næringer.

Den nye Skjold klassen er verdens raskeste krigsskip med en toppfart på opptil 60 knop. Fartøyet er bygget i komposittmateriale og kan med sin korte reaksjonstid være raskt tilstede for å redde liv og verdier langs hele kysten, nord og syd, innen 24 timer. Dette prosjektet har vakt internasjonal oppmerksomhet og har satt kompositt som materiale for gode maritime løsninger på kartet.

I MTB prosjekt deltok jeg som innleid i en periode over 4 år og fikk gleden av å arbeide sammen med noen av de beste i Norge innenfor faget. Maritim bruk av kompositt stiller spesielle krav og ved Umoe Mandal fremstår idag som en ett av de sterkeste kompetansemiljøene innenfor bruk av kompositt materiale til de maritime næringer.

Produksjonsmetodene som benyttes ved Umoe Mandal er noe av det ypperste i bransjen. Erfaringene jeg tok med meg etter 4 år har vært svært gode å ta med seg på veien videre. Kunnskapen om krav til kvalitet av ypperste klasse, gjennomført kvalitetsikring og effektive produksjonsmetoder har vært med på å forme HP Composite.